Allegra Wellness Centar

Allegra Wellness Centar

Allegra Wellness Centar službeno se prostire na 350m kvadratnih. Ima tu svega i zaslužuje epitet kraljevskog zagrebačkog spa centra. Dolazite na 3 kat jednim od dva lifta Plaza centra i dočekuju vas dvije tri cure sportskog tipa na recepciji. Generalije, ključ ormarića i uspinjanje na gornji kat! Svlačionice su ok. Tuševi (4), umivaonici s velikim ogledalima, wc odvojeno i nekih 140 velikih ormarića, itd.
SPuštanje na donji kat u teretanu. Prostor iza stakla sastoji se od tri dijela: kardio, slobodni dio (nema švedske ljestve 😊 ), sprave trenažeri Nautilus i Concept. Bicikala 5, traka 10, eliptičnih 3. Tri televizora i pogled na HRT toranj, ili Bundek u Novom Zagrebu tj na istok i jug. Dio za slobodno vježbanje je mali ali dovoljan. Naime, Allegra ima nekoliko dvorana za grupno vježbanje na gornje katu i ovdje zadovoljavaju samo formu na nekih 3 x4 metra. OK, sve postoji – od guma do lopti. Na raspolaganju su vam osobni treneri.
Otvoreni su od ponedjeljka do petka od 6.30 do 22.30; subotom 9-21 i nedjeljom 10-21. Ovdje se vježba nakon posla (subote i nedjelje nisu baš jako posjećene) ali su zaposleni treneri na usluzi. Postoji i „Kutić za pitanja treneru“ tj. savjetovanje (!). Masaže se mogu naručiti, tu možete i zaplivati ili odraditi znojenje u sauni. Dakle, kompletna usluga. Na terasu se može otići „zapaliti“. Na recepciji možete dobiti mali ili veliki ručnik uz plaćanje a hladnjak je pun energetskih napitaka, vode i sličnog. Pronađite i proteine svih boja i okusa.
UKRATKO: ovo NIJE teretana hard core tipa. Sve je uredno, veliko, i vježbanje može biti ugodno uz laganiju i tišu glazbu iz zvučnika; “onako pravo za menadžere”. Dovoljno je sprava za sve pozicije. U tjednim poslijepodnevima se može naići na veću gužvu a ponekad je malo zagušljivo i pretoplo zbog sustaava ventilacije ovog velikog poslovnog objekta.
O NOVCU neću ovaj put – prava sitnica.
ADRESA: Zagreb, Trnje, Ulica Josipa Marohnića 1 (Hypo tj. Plaza Centar).
p.s. Allegra u tal. prijevodu znači „vesela“.
 
 
. Ako nešto više znate o ovom objektu slobodno napišite