BODY ART Fitness centar

BODY ART Fitness centar

BODY ART, Fitness centar u Ilici 83 pored Britanca osnovan je 1996. godine. Fitness centar Body Art s Technogym Croatia spravama ispod Akademije likovnih umjetnosti.
Ovo je jedna od najstarijih teretana u Zagrebu i definitivno jedna s najvećim potencijalom. U blizini nema puno objekata sličnog sadržaja. Parking je uvijek problem na toj lokaciji ali ovdje su to riješili za svoje članove. Malo sam teže pronašao ulaz (desno od zgrade) jer se nalazi u stražnjem dijelu tj. u dvorištu. Polu-podrum me uvodi u svijet zaobljenih stropova starog Zagreba. Ovaj „uvijek-hladni“ ambijent odličan je preduvjet za dobro i ugodno vježbanje. Na recepciji odmah daju ključ za ormarić i pokazuju put niz dugački hodnik do odvojenih svlačionica. WC je jedan za sve, kao zasebna prostorija. Čisto i uredno. Krećem u 350 kvadrata za vježbu. Prema odredbama Stožera i dalje se ne koriste tuševi.
 
 
 
Cardio bicikli, trake i steperi su u prostoriji prema dvorištu i definitivno zahtijevaju neprekidnu rasvjetu. Tj. trebalo bi je upaliti. 😊 Teretana, tj. dio za snagu je posebna priča. Ukusno i logično raspoređeno vodi vas kroz vježbe i bez voditelja. Tramvaj u ovo doba godine rijetko prolazi odmah pored glave ali je i rijetka bila publika u dvorani. Vjerojatno se vraćaju na jesen. Ova tišina je nevjerojatna. Sprave su podmazane, relativno nove ali vrhunske. Ističem veeeeliki broj slobodnih utega prije svega. Od sprava je precizna biceps mašina (arm curl) i vrlo prilagodljivi triceps press. Trbušnjaci svih vrsta su u zasebnoj prostoriji sa strunjačom i vrećom. Ogledala na sve strane. Pozdravlja me višestruki prvak Eugen Pervan i mirno objašnjava detalje nastanka i rada ovog Centra gdje se nude vođeni osobni, prilagođeni treninzi za svakog gosta..
Sve u svemu: dobra temperatura ambijenta, uredno, velika ponuda sprava za sve skupine, ljetno radno vrijeme samo poslije podne. Napitci i dodaci prehrani, Wifi, protein bar, …
Cijena 339 (!), akcija „dovedi prijatelja“ jamči 239kn (za svakog), studenti 250kn. Ručnik 10kn.
Mjesečna vikend karta 169kn. Jedan trening 50kn. Telefon: 01.3773117, adresa: Fitness centar Body Art, Ilica 83, Zagreb. Radnim danom od 9 do 22 sata, subotom od 12 do 21, a nedjeljom od 16 do 21. Ljetno ponedjeljak do petak od 15-22 i subotom 16-21.