Doručak koji sprječava pojavu brojnih bolesti

Doručak koji sprječava pojavu brojnih bolesti

 

 

Budwigova pasta: Doručak koji sprječava pojavu brojnih bolesti
Njemačka biokemičarka Johanna Budwig otkrila je način detektiranja masnoće u krvi, shvatila je važnost esencijalnih masnih kiselina na zdravlje te na temelju svojih otkrića razvila metodu kojom se ljudi koriste ne bi li uravnotežili narušenu električnu ravnotežu stanica i spriječili pojavu mnogih bolesti Uvidjela je da pojedine namirnice mogu preventivno djelovati na pojavu kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2, nekih vrsta raka i mnogih drugih bolesti. Upravo zato osmislila je recept za kremu koju je preporučljivo konzumirati ujutro neposredno nakon buđenja. Budwigova krema temelji se na lanenim sjemenkama, prešanom ulju od lanenih sjemenki i svježem kravljem siru.
Lanene sjemenke su najbolji izvori omega 3 masnih kiselina koje u kombinaciji s proteinom poput nemasnog sira stvaraju spoj lipoprotein od kojeg su napravljene membrane naših stanica i koji da stanice dobiju više kisika. Što stanica ima više kisika čovjek je zdraviji.
Iz ovih otkrića nastao je takozvani Budwig doručak za kojeg mnogi tvrde da je put do ozdravljenja i kada su u pitanju teške bolesti.

Recept za Budwigovu kremu:
– 2 žlice (jušne) svježeg posnog sira
– 1 žlica (jušna) organskog lanenog ulja
– pola žlice (jušne) lanenih sjemenki
– žlica meda
– voće i orašasti plodovi po želji

Priprema:
1. Pje dodavati sastojke po točno određenom rasporedu.
2. U posudu staviti svježi sir, prelitie ga s lanenim uljem i dobro pomiješati štapnim mikserom, da bude kremasto.
3. Smjesu staviti preko samljevenih lanenih (ja ih meljem u mlincu za kavu)
4. Ručno promiješajte sastojke i preko dodati 1-2 žličice meda:
5. Preko svega dodati komadiće voća poput banana, šljiva, jabuka, šumskog voća te orašastih plodova poput oraha i badema, ovisno o tome što voliš.
5. Budwigovu kremu pojesti najkasnije 20 minuta od kada je pripremljena.

Važno je znati:
1. Laneno ulje je kvarljivo, pa ga treba čuvati u hladnjaku prije upotrebe. Također, nemojte kupovati laneno ulje koje nije pohranjeno u trgovini na hladnom mjestu.
2. Najbolje rezultate postići ćete ako lanene sjemenke meljete neposredno prije upotrebe s obzirom da petnaestak minuta nakon mljevenja one gube većinu svojih korisnih svojstva.
3. Ne pripremajte veće količine ove kreme i nemojte je pohranjivati za kasniju konzumaciju. Uvijek napravite svježu kremu prije konzumacije.
Dobar tek!

 

 


https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/recept-za-budwigovu-pastu—469189.html

Budwigova mešavina: Zdrav doručak koji sprečava pojavu brojnih bolesti

Budwigova pasta: Doručak koji sprječava pojavu brojnih bolesti