Evergym Fitness u Veslačkoj

Evergym Fitness u Veslačkoj

Evergym Fitness u Veslačkoj ulici na Savskom nasipu. Starija ali vazda zelena teretana pored Hendrixovog mosta. Pun parking. Njihov i onaj u ulici. Očekivano, jer tamo se skupljaju i zagrebački trkači iz raznih škola. Ulaz je na stražnjoj strani, pa unutra, pa lijevo, pa uskim stepenicama. Nemojte to zamijeniti s teratanom HAVK Mladost (Hrvatski akademski veslački klub) na donjem katu.
Ulaskom u EVERGYM ulazite u pravu teretanu. Klasika mirisa, rasporeda i pristupa vježbanju. Na recepciji me dočekuje Vlado uz “Dobro došli kod nas”. Visoka i jaka pojava nije u prvi tren odavala pristupačnu i vrlo susretljivu osobu. Ali onda puno odgovora, puno prijedloga i puno savjeta dobio sam u par minuta razgovora.”Imate li rezervne čiste tenisice za vježbanje? Vrata svlačionice su pored ogledala na lijevoj strani. Pitajte sve što Vas zanima.” Ok, hvala.
Svlačionica je staijeg tipa, s ormarićima za koje morate imati vlastiti lokot i nema poda u mahagoniju koje se suši infracrvenim zrakama. Kameme su to ploče koje vas vode do tuševa. Ipak, sve je čisto, uredno, jednostavno. Presvlačenje i povratak u prostor za vježbanje. Negdje oko 12x30m. Tamno žuti tepison je tu (!!). Vidljiv je logičan raspored postaja i rezultat je iskustva – prema grupama mišića i snazi. Sprave Powerlift, slobodni utezi svih težina 8-50kg. Natpis: “ne lupaj utezima”. Tu su strunjače, lopte, par ogledala … Prozori s tri strane. Jedan trener pomaže malo jačoj gospođi u treningu dok drugi isteže rame jednog (očito) utreniranog momka. Drugi su tu više manje redoviti. Sve zajedno 10-ak osoba. Zraka ima na sve strane jer se prozori mogu otvarati zatvarati prema volji. Dezinficijensa ne manjka. U naizgled skučenm prostoru mogu se vježbati sve grupe mišića a zagrijavanje na trakama i biciklima je jedinstveno u Zagrebu – s pogledom kroz krošnje stabala na rijeku Savu! Terasa je također jedinstvena i relaksirajuća s potencijalom vrhunskog ugostiteljskog objekta.
Ova Hard core teretana potvđuje pravilo da najnovije sprave ne znače uspješnije vježbanje. Naprotiv, ovdje sam pronašao i neke koje rijetko viđam na drugim stranama – recimo izvanredni Row Pull (Vertical Row Machine).
Cijene: neograničeni cjelodnevni mjesečni trening 260kn. Ako dolazite prije 15.00 plaćate mjesec 200kn. Nema upisnine. Otvoreno od ponedjeljka do petka: 6-22.30, zatim subota 9-21 a nedjelja od 9-13 i od 16-21. Nude se u posebni programi: od laganog starta, preko analize tijela i prehrambenih planova vlastitog nutricionista, osobni treneri. Popusti za parove, studente, ove i one… Na izlasku sam dobio papirić s jasno izraženim cijenama. Izvanredna Internet stranica i društvene mreže. Ekipa, svaka čast na upornosti i tradiciji od 30 godina.
UKRATKO: uredni, malo stariji prostor, radna atmosfera ali za sve tipove ženskih i muških vježbača. Posjetit ću i lokaciju na Jordanovcu. Evergym Fitness. Adresa: Veslačka 26, 10000 Zagreb.
Za savjete i nove prijedloge javite mi se na Fit Fun Business
www.fitFunBusiness.com Ako nešto više znate o ovom objektu slobodno napišite.