GIBI GIB Fitness centar

GIBI GIB Fitness centar

GIBI GIB Fitness centar [čitaj: gibi gib] Zagreb. Fitness u prizemlju i podrumu zgrade odmah do Zagrebačke avenije. Na nekih 400 metara od Remize tj. tramvaja. Parking imaju za sebe (nekih 10 mjesta), za sve članove. Osnovani su prije 11 godina i mogu se pohvaliti zavidnim trenerskim kadrom.

 
Nakon nekoliko stepenica i ispod natpisa koji ne možete fulati s ceste ulazite u Oazu fitnessa na Ljubljanici/Voltinom (?). 100 metara od autobusa.
Nakon dvostrukih vrata – recepcija fitnessa i 6 traka za trčanje, tv i hladnjak s napitcima. Naime, cijeli kat je cardio prostor s preko 15 sprava za srce. Od bicikala, Arc Trainer ovalne trake, orbitreka, steppera, ravne trake za trčanje, veslanja, air-a, nordijskog trčanja, ležeći, sjedeći… Čovjek na recepciji je pristojno zaželio dobrodošlicu, pokazao sve prostorije i uputio me do svlačionice. Iza vrata u prizemlju nalazi se dvostruki prostor za osobno vježbanje (bučice, ljestve, strunjače, velike lopte). Ne mogu se oteti dojmu da je ovo jedna od najbolje ozračenih teretana. Da, zraka ima ali je prostor tih. I u podrumu. Podrumska prostor je kompleks od 5-6 prostorija podijeljenih prema grupama vježbi i sprava. Dojam pristupačnosti netko je dobro pripitomio ogledalima koji optički spajaju prostore i smanjuju moguću klaustrofobiju katakombi. Inače, za ozvučenje, preko zidnih grafita i fotografija velikana sporta, stepeništa, rasvjete, pa do smještaja vreće za boks Gibi Gib zaslužuje odlične ocjene za ukus. Iskorištene su i male prostorije od 3 kvadrata za smještaj strunjače i ljestvi u podzemlju. Sprave su iz nekoliko izvora: Colloseum ,Fit, Rogue. Ima ih preko 40 i rijetko gdje su tako usko postavljene. Za pohvaliti je njihov odabir i stanje. Vjerojatno su podmazivane svakog tjedna jer niti u jednom trenu nije se čulo cviljenje ili jecanje 😊 . Tu je dosta „starih“ vježbača a u trenutku mog posjeta nalazilo ih se oko 10, a od toga 3 žene.


Od posebnih sprava obvezno ističemo: ROGUE Glute Ham Developer s 1000 mogućnosti akrobatike za jačanje kralješnice, trbuha i stražnjice jer se fiksiraju samo skočni zglobovi a pozicioniranjem koljena ili trbuha reguliramo težinu i vrstu vježbe. Obično se vježba trbuhom prema dolje.
Dodajemo i Hip Thrust (Glute Drive hip thrust (Plate Loaded Hip Thrust Machine/hip thruster/Glute Bridge Machine)) tj. klupu na koju je učvršćena štanga a utege i pojasom kojim podužemo težinu u ležećem stavu trbuhom prema gore. Neograničeno vježbanje po 250 kn, Učenici 200, upisnina 30kn, jedan posjet 30kn.
Sve u svemu: Teretana ima 350m2, odličan aerobni i anaerobni dio plus izotonika. Tiha i ugodna atmosfera. Treneri i sprave za preporuku. WiFi, protein bar, besplatan parking. Radno vrijeme: pon-pet: 06:30 – 22:30, sub: 08:00 – 21:00, ned: 10:00 – 21:00. Telefon: 01.3833649. U Zagrebu, Lazinska 40.
@fitnesscentarGibiGib