JUMP fitness centar

JUMP fitness centar

JUMP fitness centar. MIOC nije samo za odlikaše!
Za ovo mjesto spremam se već neko vrijeme. Parking, ulaz, škola, gužva, ….? Isplati li se?
Sve DA! Parking je prazan – ipak je vrijeme godišnjih odmora i koristim ono baš-baš ispred samog ulaza. Sama staklena vrata (prisjetilo me je na moju školu), zapravo je ulaz u sportski dio ove poznate matematičko informatičke srednje škole na Jordanovcu. Kvadrata 150 + 300.
Teretana je otvorena prije trideset godina i sasvim je OK. Raspored je čudan ali već viđen po ovakvim objektima: ulaz, recepcija, svlačionica, bicikli, stepenice (trake na polukatu koje gledaju prema Rebru), kat sa kafićem i spravama. Krenimo redom.
Recepcija JUMP-a je mjesto za informacije, napitke, upise i prijave. Nasmiješena dama, uz dobrodošlicu, traži upis u covid-info-paper a natpisi zahtijevaju čiste ručnike i cipele za vježbanje. Svlačionica je ista kao u mojoj osnovnoj školi. Plus ormarići (ponuđen mi je ključ (vjerojatno zbog sustava preko kojeg dolazim na ovakva vježbanja) ali ga nisam iskoristio. Činilo mi se sve sigurno pa sam stvari ostavio u jednom od nezaključanih. Tuš se ne koristi još zbog covid mjera.
Cardio dio u prizemlju je srednje starosti. Moja traka je malo zapinjala sa sučeljem na poljskom. Zgodno je iskorišten ovaj prostor s desetak bicikala, veslanja, traka za trčanje, dezinfekcijama i 32“ srednjim tv-om. Glazba je tiha i motivirajuća.
Stepenicama prema gore, na polukatu su navedene 3 sprave koje gledaju na dječje igralište tj. sjever. Dalje stepenicama dočekuje me neočekivana gužva. Desetak vježbača, raznih profila, koristi gusto stisnute sprave. Uredno posloženo, raznih proizvođača dokazuje tradiciju ovog mjesta. Tapison (tepison?) doprinosi komornoj atmosferi što mi i nije loše. Ventilacija je neprimjetna i odlična. Na tv-u Olimpijada. Kao i u svakoj teretani (četrdesetak sprava) koju posjećujem pronašao sam nekoliko posebnih i interesantnih sprava. Ležeća za trbušnjaci-prsa-ramena koja osnažuje veliku grupu mišića kroz pregibanje. Druga je inovacija koju spominjem kako bih pokazao stručnost voditelja. Radi se o kombinaciji „ramena“ i leđa tj. Lat mašina (Lat Pull-Down) s ravnom šipkom a u koju su ukomponirani (jednostavno,) „trokutasti uvati“uhvati sa sprave za veslanje. Na ovaj način šake dobivamo u paralelnu poziciju za povlačenje iza leđa. Izvanredno!
Spominjem i štangu za istezanje i podizanje te malu prostoriju s nekoliko strunjača i ljestvama. Slobodne utege i girje. Sprave na biranje težine s klinom i one obične s pločama.
Redoviti vježbači sa zavidnom definicijom miješaju se uz ostali puk i iste sprave koriste za najmanje grupe mišića. Voditelji su za svaku preporuku. Posebno ističem Žarka (vrhovnog trenera 😊 ) koji u svoj posao unosi inovacije i tajne iskusnog bildera.
Ukratko: uredno, srednje dobi, preporuka za žensku populaciju.
Proteini, shake-ovi i napitci za funkcije te voda i sokovi. Članarina je 300 neograničenih kuna pa do posebnog popusta za učenike škole (!). Jednokratno 40kn. Grupe, osobni treneri, napitci, pločice. Pon-pet 5:30 – 22.30 (provjeriti i bravo!), subota: 9-21, nedjelja: 16-21. Rade sve dane u godini osim za tri blagdana. Telefon: 01.2328668. Adresa: Jordanovac ul. 8, 10000, Zagreb
 
 Ako nešto više znaš o ovom objektu slobodno napiši. Pogledaj i prethodne objave iz serije „Teretane“ na @fitfunbusiness stranici.