Tonus fitness centar

Tonus fitness centar

Smijete se slikati, pa kakva bi to bio posjet teretani bez selfija!

Malo sam teže pronašao parking. To vam je prva zgrada preko puta Stara Trešnjevka parka a ulica je mala s milijun trokatnica i poslovnih prostora s uredima.

Već samo uspinjanje na prvi kat tjera na razmišljanje o isplatovosti pothvata “posjetit ću sve teretane u Zagrebu i okolici. Što je život? Kud sve ovo vodi?”.  U prizemlju je zubarica s dva prezimena a stepenice (nećeš baš liftom u teretanu) te lijepo ugriju. Cijeli prvi kat je njihovo carstvo. I lijevi i desni stan – pa spojeno. Mislim da imaju nekih 160 kvadrata. Obećavajuće!

Recepcija je u “lijevom stanu”. Mlada trenerica me srdačno dočekuje i provlači karticu. Izvolite karticu i izvolite izabrati ključ ormarića. “Molim, neki veći, radi ruksaka i rezervnih cipela.”. Izvolite 19. Muška svlačionica je na onoj strani (pokazuje na “desni stan”). Brzi povratak u do teretane. Ja se presvučem već doma pa mijenjam samo cipele. Ulazim u nasuprotnu prostoriju – s biciklima. Ostalo što vidim je sljedeće: …

Lijevo je dvorana za grupne vježbe je manjih dimenzija ali funcionalna (strunjače, ogledalo i slično). Ispred bicikli, u “dnevnom boravku” su sve sprave a u “spavaćim” sve ostalo. Sve je složeno logički i s mjerom. U prostorijama se trenutno nalazi desetak ljudi. Vidi se da cure nisu prvi put i da imaju program. Redovito se koriste dezinficijenski i brišu rukohvati. Prije i poslije uporabe.

Prvi sam put pa nisam upoznat s grupama i pogodnostima ali me posteri upućuju u izvanredan Program snage, kondicije i pokretljivosti “SCA Trening” (Strength, Condition, Agility). Košta 25o kuna. a odvija se tri puta tjedno s početkom u nekoliko udatnih termina. Antistress i kondicija u jednom! Bravo! Ostale grupe i tečajevi: navode yogu, zumbu i pilates.

Sprave: LifeFitness na snazi i za cardio. Girje, Trx, slobodni utezi i zastupljenost sprava za sve mišićne skupine i snage. Pogled na park i tramvaj. Uredni podovi. Lakirani parket pod trakama, orbitrecima i biciklima 🙂 ! Svijetle svlačionice s ormarićima, klupama, umivaonicima, wc-om i tušem. Prostori nisu imali posebne klima uređaje pa je bilo malo zagušljivo. Samo otvoreni prozori u cardio dijelu nisu dovoljni za lipanj mjesec. Ipak, nemam zamjerke na ukupnu atmosferu.

Radno vrijeme: ponedjeljak do petka: 6.30- 22 a subota i nedjelja od deset do deset. Glazba umirujuća. Trake i bicikli gledaju u Philips tv 40”.  Cijene: 250kn neograničeno. PRVI MJESEC dodatni minus 60kn tj. 190kn! Za studente je 170kn ako se pojave do 17 sati.

Ponuda napitaka i dodataka prehrani @XPN, domaća Proteos od konoplje i ostale vrste proteina i vege miksevi. Kuhaju i kavu!

Ja sam se tamo dobro osjećao. Isplatilo se! Kvartovska teretana s kompletnom uslugom za rekreativce. Adresa: Lipovečka ulica 1/1, Zagreb.