TREND fitness centar ŠPANSKO

TREND fitness centar ŠPANSKO

TREND fitness centar ŠPANSKO, zapad Zagreba. Loše je krenulo: tamno, zagušljivo i tmurno. Ulazim i očekujem hostesu 😊 (minimalno jednu). Ulijeće vlasnik i odmjerava me ozbiljno. Izvolite karticu, provlačenje kartice, „Upišite se na list s imenom prezimenom, vremenom dolaska i potpisom. Imate ručnik? Dolje je svlačionica pa se vidimo opet gore.“
Svlačionica je opet podrumska ali čista. Tuš, wc, vješalica i klupe. Muški i žene odvojeno. Opet stepenica i povratak u dopola ukopani prostor – sastavljen od više prostorija bez vrata. Prostori su posloženi prema funkciji. Spušta se večer i potrebna je jača rasvjeta. Čovjek ide za mnom i pali svjetla na dijelu za ugrijavanje, cardio dvorani (bicikli, veslanje, steperi itd. – 15 sprava). Posebno primjećujem ručni ergometar (Upper body ergometer) tj. bicikl s pedalama za kružno pokretanje ruku. Izvanredna ali rijetka sprava u ovakvim centrima a koja služi za ugrijavanje ili za starije osobe s problemima sa šakama, laktovima i ramenima.
 
 
 
Vraćam se u prostoriju sa spravama za Core i noge. Ima ih dosta, različite su i dobre. Opet pored recepcije tj. ulaza pa prema suprotnoj strani. Najdalja je prostorija sa slobodnim utezima, girjama i olimpijskim štangama i klupama je malo dalje. Ogledala su strateški postavljena. Glavna prostorija ima klasične sprave za provođenje konkretnih ponavljana za razvoj specifičnih grupa mišića. Pod je OSB (smeđe “lakirane ploče od drvene sirovine”) koji je pogodan za vježbanje i tege. Nije klizav. Tu su i dvije strunjače. Ovdje POSEBNO ističem Triceps Mašinu. Malo je starija kao i većina u ovoj teretani. Voditelj mi je prišao i ispravio me je kako na njoj baš i baš ispravno raditi: „Duka, na ovoj spravi se radi ovako. Probaj ispraviti.“ – GENIJALNO! Prvi put mi je prišao netko od osoblja, pojasnio mi pogrešku i osobno pokazao kako raditi. Zato ovdje sprave i imaju dug vijek trajanja iako je na nekima počela otpadati boja. Čuvaju se koloturi i sajle od krivog vježbanja, što je karakteristika „dobrog domaćina“. Sprave i utezi Gerva , Fluid , noName i Chelichana .
Sad ću OTKRITI i pozadinu cijele priče oko ovog centra. Naime, vlasnik je iz borilačkog miljea a ovdje postoji posebna prostorija za grupne vježbe i borilačke sportove (judo, ju jitsu,…) cijela u plavom tatamiju pogodnom za bacanja. To opravdava pomalo ozbiljnu atmosferu kod dolaska novih faca i nonšalantan odnos među poznatim vježbačima. Kroz cijelo vrijeme prostorima je prošlo petnaestak vježbača. Žena jedna. Glazba je tehno i diskretna. Jedina stvarna zamjerka je klima tj. vrućina. Opravdanje tražim u konfiguraciji prostora. Zraka ima, ali je pretoplo.
Preporuča te ova teretana: zbog kvartovskog ambijenta, uklopljenog borilačkog imidža i odlično odabranih sprava. Davoru, čovjeku kojeg cijelo vrijeme i svi zovu za savjet (na ekranu recepcije je pozorno proučavao i vježbe za leđa na YouTubu i nije nepomično sjedio već cijelo vrijeme nešto popravljao, organizirao ili savjetovao) zahvala na inicijativi.
Cijene provjeriti: muškarci 200kn piše na Facebooku (250 kn piše na sajtu), žene 180, miksevi neograničeno plus dvorana 230kn, grupni treninzi cca 200kn, popusti za dodatne članove obitelji, upisnica 20kn. Parking besplatan u većem dijelu oko zgrada. Fitness-Centar Trend, ulica Drage Gervaisa 7, 10000, Zagreb. Info telefon 091.2999210. Radno vrijeme tjedno 8-22.30, subota 10-14 i 17-22, nedjelja 17-22. Velika preporuka za ovih 350 kvadratnih metara!
Fitness Centar Trend @fctrend #fctrend #spansko #teretana #osobnitrener #vjezbe #Gervaisa @trend #sprave #preporukezavježbanje #nutricionist #multisport MultiSport Hrvatska Multisport #rekreacija #teretane #dvorane @fitfunbusiness #fitfunbusiness #sprave #girje www.FitFunBusiness.com #prehrana #dodaciprehrani #multivitamini #Proteini Chelichana #prehranasportasa @Fluid. Ako nešto više znate o ovom objektu slobodno napišite. POgledajte i prethodne objave iz serije Teretane na @fitfunbusiness stranici. Budite sponzor za nove objave.